Pályázatok

A PROCAM Kft. kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

 

Kedvezményezett neve: PROCAM Műszaki és Fejlesztő Kft.

Projektazonosító: VEKOP-1.2.1-16-2016-00073

Szerződött támogatási összeg: 22 055 000 Ft

Támogatás mértéke: 55%

Projekt befejezési dátuma: 2018. június 14.

 

Projekt tartalmának bemutatása:

A beruházás egyik eleme egy 5 tonna teherbírású emelő villás targonca megvásárlása volt, amely nagymértékben támogatja cégünk napi működése során a lemezanyag mozgatási feladatokat, a palettára csomagolt alkatrészek rakodását, és a termékek szerelése során keletkező emelési és megtartási feladatokat. A berendezés a mai kor igényei szerint rendelkezik a legmodernebb opciókkal, melyek biztosítják a villák motoros beállítását, a nagy emelési magasságot triplex rendszer segítségével, állapotfigyelést, és üzemanyag fogyasztás csökkentő rendszerrel is rendelkezik. A CATERPILLAR GP45N típusú targonca képes az üzemünkben fellelhető legmagasabb polcrendszer elérésére is, ugyanakkor a kisebb méretű ipari kapun keresztül is kényelmesen mozog. A modern, energiatakarékos targonca segítségével az alapanyag és részalkatrészek gyorsabban és pontosabban, továbbá alacsonyabb költséggel kerülnek a megfelelő gyártási és raktározási pozíciókba.

A beruházás másik eleme egy PT-1000x800 típusú CNC gép megvásárlása és telepítése volt, amely a piacon jelenleg elérhető berendezések közül kiemelkedik az üzemi megbízhatóságát tekintve. A CNC meghajtás szervomotorokon keresztül történik, az NCT által fejlesztett vezérlésen keresztül. A gép alatt helyezkedik el külön egységként a forgácskihordó, ami az emulziótól elválasztott forgácsot egy ferde felhordón keresztül az alá helyezett ládába gyűjti. A CNC gép rendelkezik minden olyan nemzetközi biztonságtechnikai, műszaki, gyártási és energetikai tanúsítvánnyal, amelyek egyaránt megfelelnek a gyártástechnológiai, energiatakarékossági elvárásoknak és a környezetvédelmi, valamint költséghatékonysági szempontoknak.

 

DOKUMENTÁCIÓ: 

Fotodokumentacio_VEKOP_121_16_2016_00073.pdf

 

 

 

CAD-CAM technológiájú fém és cirkónium megmunkáló kapacitások bővítése a ProCam Kft-nél

 

Kedvezményezett neve: PROCAM Műszaki és Fejlesztő Kft.
Projektazonosító: GINOP-1.2.1-15-2015-00427

Szerződött támogatási összeg: 356 241 375 Ft
Támogatás mértéke: 50%
Projekt befejezési dátuma: 2017. szeptember 29.
 

Projekt tartalmának bemutatása:

A Heves megyében, Hatvan városában megvalósult projekt eredményeként a ProCam Kft. az üzembe helyezett 10 darab CAD-CAM technológiájú precíziós protézis és implantátum megmunkáló központtal olyan jelentős implantátumgyártó kapacitást épített ki, amellyel mind belföldön, mind külföldön magas minőségű termékeket tud előállítani versenyképes árakon. A megmunkáló központokkal előállítható implantátumok olyan kisméretű, nagy hozzáadott értéket képviselő termékek, amelyek esetében a szállítási költség elenyésző a termék értékéhez képest, ezért a gyártás helyszínétől távol eső célpiacok felé történő terjeszkedés is lehetséges. A vállalat rövid távú tervei között szerepelő célpiacok Írország, továbbá a skandináv államok, részben az ottani kedvező értékesítési lehetőségek miatt, részben a már jelenleg is meglévő üzleti kapcsolatok miatt. A megnövekedett kapacitások révén az egyedi előállítású termékek piacán mind az értékesítési árakat, mind szállítási határidőket tekintve olyan versenyelőnyre tehet szert a cég, ami a protézis és fogászati implantátum piaci szegmensben várhatóan az árbevétel jelentős növekedését eredményezi 3 éven belül. A ProCam Kft. a megmunkáló központok robotizálásával olyan automatizált gyártást valósit meg, amely a know-how piaci értékesítését is lehetővé teszi (elsősorban a tengerentúlon és a távol-keleten). A fejlett országok társadalmainak elöregedésével az implantátumok és egyedi gyártású segédeszközök iránti igény folyamatosan növekszik, amely stabil a felvevőpiacot jelent, amit a projekt eredményeként kiépített gyártókapacitással rugalmasan és költséghatékonyan lehet kiszolgálni.

 

 

 

A piaci pozíció erősítését eredményező technológiafejlesztés a
ProCAM Kft-nél

A támogatás összege: 49 999 999 forint
A támogatás  intenzitása: 50%
Fizikai befejezés dátuma: 2017.02.18.

 

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-15-2015-01334

 

Projekt bemutatása:

A projekt során beszerzésre kerül 1 db, a mai kor elvárásainak maximálisan megfelelő, korszerű, hatékony munkavégzést lehetővé tevő berendezés, a PT-5LM2010 típusú 5 tengelyes lézer / maró CNC megmunkáló állomás.

 

 

 

Termelési kapacitások bővítése a ProCAM Kft. hatvani fióktelepén

A támogatás összege: 99,02 millió forint
A támogatás  intenzitása: 50%
Fizikai befejezés dátuma: 2016.04.30

 

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-14-2014-00304

 

Projekt bemutatása:

Jelen projekt keretében a PROCAM Kft. tevékenységi körébe illeszkedő, gyártási folyamatokhoz illeszkedő három új gép:

·      1 db VD-510S nagysebességű CNC megmunkáló központ,

·      1 db KAFO-3015 típusú portál CNC megmunkáló központ és

·      1 db EOS FORMIGA P110 SLS 3D nyomtató rendszer beszerzését tervezzük.

A KAFO- 3015 típusú portál CNC megmunkáló központ lehetővé teszi a PROCAM Kft. által készített nagy formátumú vágó berendezések hegesztett, ötvözött fém alkatrészeinek legyártására, illetve nagy fordulatszámú ötvözött alumínium megmunkálására alkalmas.

A VD-510S CNC megmunkáló központ nagy gyorsmeneti sebességének és rendkívül gyors szerszámváltó és merevszárú menetfúrásának köszönhetően a gépet különösen alkalmassá teszik sorozatgyártásra, furatsorok gyors megmunkálására és marására.

Az EOS FORMIGA P110 SLS 3D nyomtató rendszerrel pontosabbá tesszük a végterméket, és az összetett mechanikus elemeket egy lépésben tudjuk legyártani, mellőzve a költséges, pontatlan és lassú műanyag megmunkálási eljárásokat, ahol a több lépésből adódóan több hiba is lehet. (pl.: POS termékek)

 

 

 

 

Külpiaci megjelenés támogatása a PROCAM Kft-nél

Kedvezményezett neve: PROCAM Műszaki és Fejlesztő Kft.
Projektazonosító: VEKOP-1.3.1-16-2016-00048

Szerződött támogatási összeg: 3 716 901 Ft
Támogatás mértéke: 50%
Projekt befejezési dátuma: 2018. 10. 26.
 

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja a cég főbb tevékenységeinek, termékeinek, leginkább az új ProCAM PreciTrack koordinátapályájának nemzetközi piacokon való megjelenése és értékesítése. Olyan nemzetközi gépipari-, fémmegmunkálási-, technológiai kiállításokat választottunk, melyek nemzetközi súlya szakmai szempontból meghatározó.

Kiállítás: MSV Brno. A költségek a komplett kiállításon való megjelenés (regisztráció, területdíj, standépítés, dekoráció, üzemeltetés, szállítás, tolmács) költségeit tartalmazzák. 

Piackutatás: A helyi piaci viszonyok jobb megismerésének és így a kiállítási szereplés hatékonyságának javítása érdekében piackutatás készítése Csehországra és Szlovákiára.