Pályázatok

CAD-CAM technológiájú fém és cirkónium megmunkáló kapacitások bővítése a ProCam Kft-nél

 

Kedvezményezett neve: PROCAM Műszaki és Fejlesztő Kft.
Projektazonosító: GINOP-1.2.1-15-2015-00427

Szerződött támogatási összeg: 356 241 375 Ft
Támogatás mértéke: 50%
Projekt befejezési dátuma: 2017. szeptember 29.
 

Projekt tartalmának bemutatása:

A Heves megyében, Hatvan városában megvalósult projekt eredményeként a ProCam Kft. az üzembe helyezett 10 darab CAD-CAM technológiájú precíziós protézis és implantátum megmunkáló központtal olyan jelentős implantátumgyártó kapacitást épített ki, amellyel mind belföldön, mind külföldön magas minőségű termékeket tud előállítani versenyképes árakon. A megmunkáló központokkal előállítható implantátumok olyan kisméretű, nagy hozzáadott értéket képviselő termékek, amelyek esetében a szállítási költség elenyésző a termék értékéhez képest, ezért a gyártás helyszínétől távol eső célpiacok felé történő terjeszkedés is lehetséges. A vállalat rövid távú tervei között szerepelő célpiacok Írország, továbbá a skandináv államok, részben az ottani kedvező értékesítési lehetőségek miatt, részben a már jelenleg is meglévő üzleti kapcsolatok miatt. A megnövekedett kapacitások révén az egyedi előállítású termékek piacán mind az értékesítési árakat, mind szállítási határidőket tekintve olyan versenyelőnyre tehet szert a cég, ami a protézis és fogászati implantátum piaci szegmensben várhatóan az árbevétel jelentős növekedését eredményezi 3 éven belül. A ProCam Kft. a megmunkáló központok robotizálásával olyan automatizált gyártást valósit meg, amely a know-how piaci értékesítését is lehetővé teszi (elsősorban a tengerentúlon és a távol-keleten). A fejlett országok társadalmainak elöregedésével az implantátumok és egyedi gyártású segédeszközök iránti igény folyamatosan növekszik, amely stabil a felvevőpiacot jelent, amit a projekt eredményeként kiépített gyártókapacitással rugalmasan és költséghatékonyan lehet kiszolgálni.

 

 

 

A piaci pozíció erősítését eredményező technológiafejlesztés a
ProCAM Kft-nél

A támogatás összege: 49.999.999 forint
A támogatás  intenzitása: 50%
Fizikai befejezés dátuma: 2017.02.18.

 

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-15-2015-01334

 

Projekt bemutatása:

A projekt során beszerzésre kerül 1 db, a mai kor elvárásainak maximálisan megfelelő, korszerű, hatékony munkavégzést lehetővé tevő berendezés, a PT-5LM2010 típusú 5 tengelyes lézer / maró CNC megmunkáló állomás.

 

 

 

Termelési kapacitások bővítése a ProCAM Kft. hatvani fióktelepén

A támogatás összege: 99,02 millió forint
A támogatás  intenzitása: 50%
Fizikai befejezés dátuma: 2016.04.30

 

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-14-2014-00304

 

Projekt bemutatása:

Jelen projekt keretében a PROCAM Kft. tevékenységi körébe illeszkedő, gyártási folyamatokhoz illeszkedő három új gép:

  • 1 db VD-510S nagysebességű CNC megmunkáló központ,
  • 1 db KAFO-3015 típusú portál CNC megmunkáló központ és
  • 1 db EOS FORMIGA P110 SLS 3D nyomtató rendszer beszerzését tervezzük.

A KAFO- 3015 típusú portál CNC megmunkáló központ lehetővé teszi a PROCAM Kft. által készített nagy formátumú vágó berendezések hegesztett, ötvözött fém alkatrészeinek legyártására, illetve nagy fordulatszámú ötvözött alumínium megmunkálására alkalmas.

A VD-510S CNC megmunkáló központ nagy gyorsmeneti sebességének és rendkívül gyors szerszámváltó és merevszárú menetfúrásának köszönhetően a gépet különösen alkalmassá teszik sorozatgyártásra, furatsorok gyors megmunkálására és marására.

Az EOS FORMIGA P110 SLS 3D nyomtató rendszerrel pontosabbá tesszük a végterméket, és az összetett mechanikus elemeket egy lépésben tudjuk legyártani, mellőzve a költséges, pontatlan és lassú műanyag megmunkálási eljárásokat, ahol a több lépésből adódóan több hiba is lehet. (pl.: POS termékek)